donderdag 3 juli 2014

Forza Belgio!

Dag 25: San Alberto - Mercato Saraceno (89km)

Eigenlijk één van de minste ritten van de hele reis vandaag, maar toch 3 fantastische hoogtepunten.

Eerst het mindere: de laatste 60km van de Po-vlakte zijn pokkesaai. Drukke wegen, lelijke dorpen en de wind in ons nadeel. We waren echt blij toen we in de aanloop naar de Apennijen aankwamen en we weer wat konden klimmen, dalen en genieten van het landschap en de dorpjes.

Maar dan de hoogtepunten:
1) We zijn heel aangenaam verrast door de mooie en aangename stad Ravenna. We blijven er de hele voormiddag plakken en bewonderen de schitterende oude mozaïeken in enkele kerken.
2) We worden in Mercato Saraceno met open armen ontvangen door Rachele van de B&B. Een fantastische vrouw die ons een zeer mooie kamer met schitterende douche bezorgt.
3) Hoeft het nog gezegd: de Rode Duivels zorgen met hun spektakelmatch voor het orgelpunt! De Italianen lopen niet zo warm meer voor het WK nu hun Azzurri er uit liggen, we waren dan ook lange tijd de enige kijkers in de bar. Tegen de verlengingen waren enkel de cafébaas en de kok nog van de partij, maar die schaarden zich volledig aan onze zijde. De vreugde om de oververdiende zege was er in elk geval niet minder om!

Forza Belgio!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten