vrijdag 20 juni 2014

Alpen in zicht

Dag 11: Tübingen - Sigmaringen (71km)

Vandaag overwonnen we de eerste serieuze klim van de reis (de Schwäbische Alb, 737m) met verve. Het stevige ontbijt waar onze gastvrouw Leen voor gezorgd had, zal daar ook wel toe bijgedragen hebben. Nogmaals bedankt, Leen, je was een schitterende gastvrouw! Na een hele mooie afdaling door het Schwäbische Alb gebied, komen we op tijd bij de Donau in Sigmaringen. Daar houden we halt, want we willen natuurlijk onze Rode Duivels aanmoedigingen. Het enthousiasme voor onze Duivels bij de Duitsers is niet zo groot. De uitbater van het camping restaurant zet speciaal voor ons de TV aan en we kijken met ons tweetjes hoe de Duivels moeten zwoegen tegen de Algerijnen. Uiteindelijk krijgen we wel schouderklopjes en sympathie van het Duitsers. Ze zijn vooral fan van 'Das Kampfschwein'.

Dag 12: Sigmaringen - Neuhaus (65km)

Na een mooie en vlotte etappe door Oberschwaben, beslissen we om op tijd te stoppen op een zeer leuke en aangename camping op de boerderij. We kamperen er naast het ezeltjes en in de rust van den Duitse buiten. Morgen gaan we richting Bodensee, Oostenrijk en... de Alpen!

Dag 13: Neuhaus - Feldkirch (97km)

Een lange rit naar de voet van de Alpen, die al zichtbaar worden bij het naderen van de Bodensee. Langs dat grote meer krioelt het vandaag van de (onervaren) fietsers. Het is er zeer mooi (Lindau is echt prachtig), maar zo druk en toeristisch dat we toch maar doorrijden tot Feldkirch. Waarneming van de dag: een Zeppelin boven de Bodensee!

Morgen wacht ons de eerste grote Alpenbeklimming en er wordt een regendag voorspeld...

Schüss!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten