woensdag 25 juni 2014

Changement de parcours

Dag 19: San Michele all' Adige -Rovereto (55km)

De onheilspellende weerberichten klopten: het goot deze morgen oude wijven en de bergen waren met moeite zichtbaar door het dikke pak regenwolken. Voor het eerst deze reis met de regenkledij op weg... We slepen ons door de gietende regen naar Trento. Op die 22km moeten we echter 2x lange tijd schuilen omdat het te hard giet. Ons materiaal wordt op de proef gesteld en vooral de jas, broek en schoenen van Katleen blijken niet meer zo waterdicht na vele jaren dienst. Miraculeus genoeg klaart het plots op als we in Trento aankomen. Toch besluiten we om onze plannen aan te passen en niet via Venetië, maar via de Veronaroute verder te fietsen. De onheilspellende weerberichten over onweer in de bergen en mogelijke overstromingen in Venetië, brengen ons tot deze beslissing. Jammer, maar Verona en Montagnana zijn zeker ook de moeite en bovendien winnen we zo een dag. De route via Venetië is immers 70km langer.

Overnachten doen we vandaag in het mooie stadje Rovereto, waar tijdens WO1 blijkbaar zwaar gevochten is. Morgen fietsen we van de Alpen weg richting Verona, waar we onze eerste rustdag willen nemen.

Ciao!

1 opmerking:

  1. Rovereto! Ik heb daar in een ver verleden nog gevoetbald tegen de plaatselijke club met het onvolprezen VV Tielt. Gene zever!

    BeantwoordenVerwijderen