zaterdag 28 juni 2014

Bij Romeo en (vooral) Julia

Dag 21: Rovereto - Verona (81km)

Vandaag fietsten we de Alpen uit.  Eerst nog via het mooie fietspad langs de Adige en iets over halfweg de rit met een korte, maar intense 'afscheidsklim' bij Rivoli Veronese. Daarna bereikten we vlot Verona. We vonden er onderkomen bij de 1e B&B waar we aanbelden. De supervriendelijke Susanna ontvangt ons met open armen en geeft ons een uitgebreide uitleg van wat we moeten gaan bekijken in haar stad op onze rustdag morgen. Ze tettert zonder ophouden (voor de West-Vlamingen: ze lopt of lik e reville) in een mix van Italiaans, Frans en een heel klein beetje Engels.

Na een smakelijk etentje in de stad, voegden we ons bij een vrouwelijk Belgisch gezelschap om onze Duivels aan te moedigen tegen Zuid-Kora. We kregen toch wat sympthie van de Italianen, die nogal cynisch zijn over hun uitgeschakelde Squadra. Uiteindelijk konden we toch weer juichen en kropen we moe, maar voldaan in ons bed. We mogen eens uitslapen, want morgen rustdag!

Dag 21: Verona (rustdag)

We hebben geen spijt gekregen van onze beslissing om Venetië te vervangen door Verona. De stad van Romeo en Julia is heel erg mooi en aangenaam om in te vertoeven. Vele mooie kerken, pleinen en natuurlijk de beroemde arena, en dat alles bij een stralende zomerzon, je zult ons niet horen klagen! Wat vooral opvalt is dat je hier het huis (met balkon) en de tombe van Guilietta (Julia dus) kunt bezoeken, en zelfs lid kan worden van haar fanclub, maar voor Romeo is er bijna geen aandacht...

1 opmerking:

  1. Tsjonge jonge, pas na 20 dagen een eerste rustdag? Hoe hielden jullie dat vol? Verona is idd een mooie stad.

    BeantwoordenVerwijderen