zondag 29 juni 2014

Tussen Adige en Po

Dag 23: Montagnana - Ferrara (77km)

Na een verschrikkelijke nacht in ons tentje, zijn we al vroeg op om voor de grote warmte te vertrekken. Het was niet alleen nog zeer warm, de ganse nacht bleef er maar verkeer voorbij zoeven aan het tuintje van de jeugdherberg.

Het landschap was hetzelfde als gisteren: een plat landbouwgebied. Op het eerste zicht zou het Vlaams of Nederlands kunnen zijn, maar de dorpjes en hun bevolking zijn ontegensprekelijk Italiaans. Het is hier ook niet echt toeristisch en dat heeft zo z'n voordelen: zo betaalden we op een terrasje vandaag slechts €2,50 voor 2 cappuccino's... voor die prijs kan je bij ons nog geen hele drinken.

Ons vroege opstaan heeft geloond: om 15u zijn we al op onze bestemming, Ferrara, aangekomen. Het zou de meest fietsvriendelijke stad van Italië moeten zijn. De stad op zich heeft enkele mooie gebouwen en pleinen, maar kan ons iets minder bekoren.

Terwijl buiten een nieuw onweer zijn duivels ontbindt, kruipen wij in ons bed in de jeugdherberg, hopend op een betere nachtrust. Morgen richting Ravenna.

Buonanotte!

1 opmerking:

  1. Proficiat, jong en sterk geweld - geniet van de mooie natuur en de vriendelijke mensen ... jullie doen ervaringen op, die het hele leven bijblijven !
    Dank voor het meedelen ... eigenlijk om (een beetje) jaloers op te zijn en valt de nacht al eens tegen ... de volgende slaap je dan dubbel zo goed !
    Groetjes en verder nog een mooie en veilige tocht !

    Dees

    BeantwoordenVerwijderen