donderdag 5 juni 2014

Klaar voor een nieuw avontuur...

Met nog één werkdag te gaan staan onze fietstassen ingepakt, onze fietsen op punt, en wij te popelen om aan een nieuwe fietsreis te beginnen... Bestemming: Rome, 'de eeuwige stad'.

Net zoals bij onze vorige fietsreizen vertrekken we opnieuw van onze thuisbasis Gent, meer bepaald van op het St. Pietersplein. De eindhalte ligt voor de hand: Piazza San Pietro in Rome, de oprit van Paus Franciscus.

De route die we gaan volgen is die van de Nederlander Hans Reitsma, zie ook: www.reitsmaroutes.nl. We pikken de route op in Düren in Duitsland. Daarom moeten we eerst een stukje oostwaarts via de geplande haltes Mechelen en Hasselt. In Duitsland gaat het eerst een stuk langs de Rijn, om dan via Tübingen de Schwäbische Alb over te steken richting Bodensee. Zo komen we in Oostenrijk terecht, van waar we de Alpen moeten bedwingen via twee passen: de Arlbergpas en de Reschenpas die ons in het Italiaanse Zuid-Tirol brengt. Daarna kiezen we voor een ommetje via Venetië om dan de Po-vlakte verder te doorkruisen naar Ferrara. Daar dringt een keuze zich op die we pas ter plekke zullen maken: via de Toscane en cultuursteden Firenze en Siena, een route met dubbel zoveel hoogtemeters als het andere alternatief, via Ravenna en Assisi. Een lastige keuze, maar we hebben nog kilometers genoeg om daar over na te denken :-).

Via deze blog willen we regelmatig berichten over onze trip. Deze keer willen we dat zoveel mogelijk doen via het posten van foto's ipv de lange verhalen. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden, en de verhalen houden we dan voor achteraf ;-). We willen immers zoveel mogelijk genieten van onze vakantie en onze reiservaringen. En uiteraard hopen we her en der ook de sfeer van het WK op te snuiven en mee te volgen wat daar in Brazilië allemaal gebeurt...

Saluti a tutti!
Jonathan & Katleen

1 opmerking:

  1. Dag koppel, dikke proficiat voor dat nieuwe avontuur !
    Dank voor de info - ik wens jullie van harte een veilige en zegenrijke tocht !
    Mogen: * de schoonheid van de natuur, * de bemoedigende contacten onderweg, * alle lief en leed die 'de weg' jullie schenkt, * en vooral jullie wederzijdse liefde voor elkaar, er een unieke supertoffe tocht van maken, mogen jullie ook doorheen deze tocht onze Schepper op het spoor komen ... Proficiat gij jong geweld !
    Een gezegende tocht en ... ge weet: de weg is het doel !

    Dees Van Caeyzeele, een fan !

    BeantwoordenVerwijderen